reklam

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

26 Mart 2016 Cumartesi

2010 KPSS'de 1927 Aday Yanlışta Birleşmiş !

TÜRKER KARAPINAR Ankara

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişi hakkında, açılan davaya Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı Umut Sadak, "sanıklar ellerine silah almadıklarını savunsalar da, bir örgütün terör örgütü sayılabilmesi için üyelerinin ellerine silah alması gerekmediğini" belirterek, "Fetullah Gülen Terör Örgütünün güçlendikce yöntemlerini değiştirdiği, ÖSYM ve sınav sorularının basım işini yapan şirketi ele geçirdiği, soruların çalınarak örgüt üyelerine dağıtıldığı anlaşılmaktadır" diyen Sadak, sanıkların zor sayılan birçok matematik sorusunu kalem oynatmadan cevapladığını, basit sorularda ise işlem yaptıklarını söyledi.

'3 ay içinde 50 net düştü'

Sanıklardan Baki Saçı'nın bilgisayarında bulunan soruların doğru şıklarının koyulaştırıldığını belirten Sadak, Genel Yetenek'te 39 ve 53, Genel Kültür'de 9 ve 11 numaralı soruların koyulaştırılan şıkları doğru olmamasına rağmen 100 ve üzeri doğru yapan 3 bin 227 adaydan bin 927'sinin, 53. soruda da 370'inin koyu şıkkı işaretleyerek yanlışta birleştiklerini açıkladı. Sadak, "İlk sınavda 120 net yapan 3 kişi ise tekrarlanan sınavda 50 netin altına düşmüştür. 120 net yapan bir kişinin 3 ay 20 gün sonra tekrarlanan sınavda 50 netin altına düşmesi, soruların çalındığının en büyük delilidir. Örgütün amacı; küçük çocukları ilerde kendi saflarına çekmektir" dedi. Soruların, Saçı'nın bilgisayarında bulunduğunun "kurgu" olduğunu öne süren sanıkların avukatı Hayrettin Açıkgöz, "Soruların indirildiği söylenen bilgisayar bulunamamıştır" diye konuştu.

23 kişiye tahliye kararı

Öte yandan adliye önünde toplanan Hürriyet ve Adalet Platformu üyesi grup adına açıklama yapan Emre Balcı, "Ne yazık ki zamanla milli hücrelerimize bir kanser hücresi gibi sızıp çoğalarak, birtakım makamları ele geçiren karanlık bir örgütün marifetiyle adeta kanunsuzca kendi militanlarına peşkeş çekilerek 'Kamuya Paralel Seçme Sınavı' haline getirilmiştir. Mahkeme heyeti, karar verirken unutmamalıdır ki yapılan bu haksızlıklar karşısında milyonlarca gencin ahı, kararan geleceği, Demokles'in kılıcı gibi tepelerinde durmaktadır" dedi.

Mahkeme heyeti açıkladığı ara kararda tutuklu sanıklardan 23'ünün adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi. Duruşmaya 26-27 Mayıs 2016 tarihlerinde devam edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri