reklam

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

26 Mart 2016 Cumartesi

PKK'ya Taşeron Darbesi !!

Hükümetin 'asıl işi yapan taşeronu kamuda istihdam etme' müjdesinin ardından gözler Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yönetimindeki belediyelere çevrildi. HDP'nin işçi kadrosuyla belediyede istihdam ettiği PKK'lı militanlar kamuda kadroya alınmayacak. Terör örgütleriyle ilişiği bulunanlar görevden uzaklaştırılacak. Devletin gönderdiği maddi kaynakların büyük bölümünü 'personel giderleri'ne ayıran HDP'li belediyelerin halka yönelik yatırımları ise çok cüzi miktarda kalıyor. 2014'teki yerel seçimlerde kazandıkları belediyelerde özellikle PKK'lı militanları istihdam eden HDP'nin örgüte kaynak sağlama oyunu bozulacak. Başbakan Davutoğlu, 'her işçinin kadroya alınmadan önce güvenlik soruşturmasından geçeceğini' kaydetti. Yapılacak incelemenin ardından belediyelerde çalıştığı belirlenen teröristler görevden uzaklaştırılacak, yerlerine yeni personel atanacak.

PARA KAYNAĞI KESİLECEK

HDP'li belediyeler şimdiye dek, 'personele ücreti', 'doğrudan teminle iş ihalesi' ya da 'taşeronlardan hizmet satın alma' yollarıyla PKK'ya her yıl milyonlarca lira aktarıyordu. Devletin halka hizmet için her sene gönderdiği paraların büyük kısmı ise 'personel gideri' adı altında örgüte verildi. Örneğin Hakkari Belediyesi, Sayıştay'ın 2014 yılı hesaplarına göre bir yılda 22 milyon 576 bin liralık bütçe giderinin 13 milyon 435 bin lirasını, yani bütçenin yüzde 59'unu personele harcadı. Yine Mardin Belediyesi'nin 57 milyon 868 binlik bütçesinin 34 milyon 144 bini, yani bütçenin yüzde 59'u personel giderlerine gitti. Iğdır Belediyesi ise 40 milyon 283 bin liralık bütçenin 21 milyon 133 bin lirasını, yani bütçenin yüzde 52'sini personel giderleri için kullandı. Yapılacak düzenlemeyle bu vurguna neşter atılacak. PKK bağlantılı işçilerin görevden uzaklaştırılmasıyla birlikte devlet ödeneği örgüte aktarılmaktan kurtarılacak.

Köle değiller

HDP'li belediyelerde PKK bağlantılı personelin işten atılmasıyla birlikte HDP'nin bir kozu daha boşa çıkarılacak. Örgüte ve partiye bağlı olmayan personeller provokatif gösteri ve eylemlerde kullanılamayacak. İşçiler kamuda 'özel sözleşmeli personel' pozisyonunda istihdam edileceği için HDP'li belediye, 'işine gelmeyen' işçinin görevine son veremeyecek. Kadrolu işçiler belediyeye değil devlete karşı sorumlu olacak. HDP'li Ağrı Belediyesi 6-7 Ekim Kobani olayları sırasında işçilerini zorla sokağa çıkarmaya çalışmış, bunu reddeden sağduyulu personeli işten atmıştı.

Fatih Özkanoğlu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri